Pihtipudas-Holte IF ( Tanska) 3-0 (25-13,25-16,25-22) ensimmäinen ottelu Holtessa 1-3 Pihtiputaalle

Lentopallohistoriansa  (16 kautta Mestaruusliigassa) ensimmäisessä kansainvälisessä kotipelissä  Pihtipudas otti vahvan alun  johtaen jo 13-5, mutta hetkessä tilanne olikin Holten hyvän syöttöpelijakson jälkeen jännittävä 13-11.  Sen jälkeen Pihtiputaan passari ja kapteeni Suzanne Horner otti ohjat käsiin syöttäen vuorostaan Holten vastaanoton rikki.  Keskipelaaja Elizabeth Fieldin loukkaantuminen ei hidastanut kotijoukkueen tahtia, sillä kentälle tullut Anastasia Boricheva hoiteli tonttinsa vakuuttavin ottein.

Toisessa erässä Pihtipudas karkasi hyvällä aloitussyötöillä ja tehokkaammalla torjunta- ja puolustuspelillä karkuun.  Kotijoukkueen parhaana palkittu Jeane`  “Stiix” Horton pelasi mainiosti. Hänen neljä ässäaloitusta edesauttoivat Pihtiputaan erävoittoon ja samalla paikkaan Challenge Cupin seuraavalle kierrokselle. Vastustajaksi tulee belgialainen Gent.

Jatkopaikan varmistuttua Pihtiputaan päävalmentaja Jukka Koskinen vaihtoi kolmanteen erään lähes koko kuusikon. Kentälle jäänyt hakkuri Darian Mack (13/+10) jatkoi tehokasta peliään.  Passarina pelannut Riikka Sainila pyöritti mainiosti peliä. Tasainen erä kääntyi kotijoukkueeelle 25-22 ja koko ottelu 3-0.  Pihtiputaan lentopallohistorian ensimmäinen kansainvälisen lentopallo-ottelun voitto ja jatkopaikka olivat mainio piristysruiske pimentyneessä marraskuun illassa.

Valmentajakommentit:

Jukka Koskinen, Pihtipudas: – Tyytyväinen olen joukkueen tekemiseen, saimme pidettyä homman hyvin kasassa.  Tärkeitä onnistumisia tuli monella osa-alueilla.  Tasapainoinen esitys koko joukkueelta.

Sven-Erik Lauridsen, Holte IF: – Saimme arvokasta kokemusta kansainvälisestä pelistä.  Kiitokset Pihtiputaalle hyvin hoidetuista  järjestelyistä ja mainiosta ottelutapahtumasta.

Anastasia Boritcheva, Pihtipudas:  – Annettiin kaikki peliin.  Ottelusarja oli hyvä kokemus meille kaikille. Jatketaan tätä Pihtipudas-lentishistorian tekemistä seuraavassa pelissä.