Hämeenlinnan Lentopallokerho – LiigaPloki 3 – 1 (25-17, 26-24, 23-25)

LiigaPloki ei pystynyt katkaisemaan Lentopallokerhon seitsemän ottelun mittaiseksi venynyttä voittoputkea Lammilla pelatussa ottelussa hyvästä haastamisesta huolimatta. Joukkueet kohtasivat toisen kerran kuuden päivän sisällä. Ensimmäinen erä lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, mutta kotijoukkue repäisi 10-10 tilanteesta etumatkan, joka piti erän loppuun asti.

Toisessa erässä LiigaPloki kuroi kiinni Kerhon neljän pisteen etumatkan ja erävoittoon oli avaimet, mutta niitä ei osattu käyttää. Taija Kaukorannan syöttövirhe tasoitti tilanteeksi 22-22 ja Kerho sai sen jälkeen kaksi eräpalloa, jotka LiigaPloki selvitti. Ingrid Kiiskin syöttövirhe antoi hämeenlinnalaisille jälleen eräpallon tilanteessa 25-24 ja sitä he eivät jättäneet käyttämättä.

Kolmannessa erässä passariksi tuli Sofia Lehto ja vaihto piristi pihtiputaalaisten otteita. LiigaPloki taisteli, vaikka välillä Hämeenlinna otti muutaman pisteen etumatkan. Erän loppu tuli Ingrid Kiiskin mainioilla syöttövuorolla 23-25.

Neljäs erä alkoi hyvin ja LiigaPloki johti 5-9. HLPK tasoitti ja hivuttautui 20-17 johtoon. Yhden kirin pihtiputaalaisjoukkue vielä otti nousten 20-21 johtoon. Viimeiset pisteet kotijoukkue hoiteli kuitenkin vieden voiton erin 3-1.

Päävalmentaja Mikko Pesosen kommentit: Ensimmäiset puolitoista erää oltiin unessa. Sen jälkeen hyvä herääminen ja alettiin pärjäämään. Sitten ratkaisupaikkoihin vääriä valintoja, jotka eivät olleet pelikirjassa. Välillä oltiin vahvoja ja vietiin peliä selvästi, mutta voittoon tarvittava tasaisuus ja kovuus ratkaisupaikoissa puuttui.

PRO Libero Brianna Doerhmann, HLPK

Mestaruusliiga-pisteet: 3 Daniela Öhman HLPK,  2 Yasmine Madsen HLPK, 1 Lauren Matias LiigaPloki

Parhaat pelaajat MVP: Daniela Öhman HLPK, Lauren Matias, LiigaPloki