LiigaPloki-OrPo 3-1 (25-22,25-27,25-15, 25-23)

Pihtiputaan LiigaPloki varmisteli 3-1 voitollaan Oriveden Ponnistuksesta Mestaruusliigan runkosarjan viidettä sijaa. OrPolle tappio vaikeutti sen tietä nousta kolmannelta paikalta ylöspäin.

Avauserässä OrPo karkasi 9-4 johtoon, mutta karkumatka lopahti LiigaPlokin löydettyä oman tasonsa. Teknisellä Orivesi johti enää 14-13. Lopussa kotijoukkue oli terävämpi Canace Finleyn ja Meredith Hardyn vahvoilla hyökkäyksillä.

Toisessa erässä OrPon hakkuri Franncyle Lemos jäi vaihtopenkille hoidattamaan kättänsä. Tilalle tullut Jessica Kosonen piristi joukkueen peliä. Jessican tehokas hyökkäyspeli (9/+7)käänsi erän lopun OrPolle 27-25.

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut LiigaPloki. Joukkueen vastaanotto toimi hyvin. Varsinkin Emilia Käännän tasaisen varma vastaanottopeli auttoi passari Suzanne Horneria jakelemaan passeja monipuolisen tehokkaasti. Hakkuri Finley hoiti kolmen metrin hyökkäykset Oriveden kenttään kovilla tehoilla. LiigaPloki voitti selkeästi erän 25-15.

Neljännessä erässä oli jo pudotuspelitunnelmaa. Oriveden pelaajien onnentuuletukset ja omat näkemykset tuomareiden toiminnasta aiheuttivat punaiset kortit OrPon Reetta Väisäselle sekä Olga Vergidoulle. Erän alku oli Oriveden juhlaa, se johti jo 6-2, mutta Ploki tuli takaa ohi. Teknisellä LiigaPloki oli jo siirtynyt 14-13 johtoon, pitäen sen loppuun saakka.

Ottelu oli ajoittain yleisöön menevää lentopalloa. Molemmat joukkueet pelasivat jo hyvää pudotuspelejä valmistavaa peliä.

Valmentajakommentit:

Jukka Koskinen, LiigaPloki: -Tyyväinen pitää olla aina voiton jälkeen. Tämä oli hyvää harjoitusta voittamisesta pudotuspelejä varten. Toisessa erän loppu sössittiin, mutta kolmanteen erään tulimme hyvällä asenteella mukaan. Canace Finley oli tänään liekeissä. Emilia Käännän onnistuminen antaa uusi mahdollisuuksia jatkoa ajatellen.

Apostolos Oikonomou, OrPo: – Onnittelut voitosta LiigaPlokille, meillä oli hyvä taistelu tänään. Tuomarit epäonnistuivat tänään neljännessä erässä. He ottivat pääroolin pelaajien sijasta. Runkosarjan sijoitus ei ole tärkein, tärkeämpi on se, että pelaajat ovat kunnossa pudotuspeleissä.

Pelaajakommentit:

Emilia Kääntä, LiigaPloki: – Tosi kiva oli pelata tänään. Meillä oli parempi keskittyminen kuin eilisessä Kangasalan pelissä. Helppoja virheitä tuli vähän.

Jessica Kosonen, OrPo: – Tänään oli hyvä taistelu, vastaanottomme ja torjunta-puolustuspelissä hävisimme Plokille, muuten oli tasaista taistelua. Vaihtopelaajat onnistuivat myös hyvin.

LähiTapiolapisteet: 3/ Canace Finley, LiigaPloki 2/ Alex Reid , LiigaPloki 1/ Suzanne Horner, LiigaPloki

Palkitut : LiigaPloki, Canace Finley, OrPo Jessica Kosonen

Jompen Koneen Veikon Tähti: Alex Reid

Jompen Koneen Veikon Tähti-kisan kokonaiskilpailun voiton jakoivat Alex Reid ja Canace Finley

Parhaat pisteiden tekijät: LiigaPloki: Finley 25/+21, Hardy 20/+17, Reid 17/+11, Kääntä 9/0

OrPo: Saara Lepistö 16/+15, Kosonen 16/+3, Daniele Dos Santos Batista 11/+2