Puijo Wolley niukasti parempi, jälleen viisieräinen!

LiigaPloki-Puijo Wolley 2-3 (22-25,12-25, 25-19, 25-22,14-16)

LiigaPloki jatkoi viisieräisten otteluiden sarjaa, kun se kohtasi kotisalissaan sarjakärki Puijo Wolleyn. Ottelu oli LiigaPlokille kauden 13. ja Puijolle 11. viisieräinen Mestaruusliigapeli.  LiigaPloki on pelannut kotisalissaan 11 kertaa ja saanut jokaisesta ottelusta vähintään yhden sarjapisteen.

Aloituskokoonpanot:

LiigaPloki: Napalkova, Lux, Hollingsworth, Yefremenko, Kähkölä, Tikka, Joensalo (libero)

Puijo Wolley: Rusnachenko, Kääntä, Uusi-Illikainen, Schmid, Tokoku, Autere, Koskenkorva (libero)

Ottelun avauserä eteni tasaisena, molempien joukkueiden passarit Napalkova ja Rusnachenko jakoivat passeja monipuolisesti. Puijon yleispelaaja Minna Uusi-Illikainen ja LiigaPlokin Aliisa Kähkölä tekivät tärkeitä pisteitä joukkueilleen. Erän lopussa Wolleyn hakkuri Reina Tokuku teki järkeviä ja tehokkaita suorituksia, joilla vieraat karkasivat 19-15 johtoon. LiigaPloki nousi vielä takaa-ajoon. Se pääsi jo tilanteeseen 21-22, mutta Puijo pelasi loppuerän napakasti vieden sen lopulta 25-22.

Toista erää hallitsi Puijo, kun se sai vahvalla syöttöpelillään horjutettua LiigaPlokin vastaanottoa. Sen seurauksena kotijoukkueella tuli liikaa suoria hyökkäysvirheitä. Edellisessä kotipelissä loistanut Kristin Lux oli kahden erään jälkeen miinuksilla (5/-3) ja  edellisessä OrPo pelissä nilkkansa loukkaantunut Dariana Hollingsworth (2/-6). Keskipelaajat Aliisa Kähkölä (5/+4)ja Taija Tikka (5/+3). ja hakkuri Anna Yefremenko pelasivat vahvemmin. Puijon tehopelaajat olivat Reina Tokoku (14/+12) ja Minna Uusi- Illikainen (13/+8). Erä selkeästi vieraille numeroin 25-12. Varsinkin toisen erän jälkeen näytti siltä, että kotijoukkueen kotipelien pisteputki katkeaa, mikäli otteet eivät parane.

Pitkän erätauon jälkeen LiigaPloki tuli terävämmällä asenteella peliin. Eniten otteita paransivat Lux ja Hollingsworth, joiden hyökkäykset alkoivat uppoamaan Puijon kenttään. Samalla joukkue löysi kadoksissa olleen taisteluilmeen. Siitä palkintona se otti 25-19 erävoiton.

Neljäs erä jatkui kolmannen erän tapaan tiukkana taisteluna. Molemmat joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtiin. Otteluun tuli hyvä taistelu ja tarttui myös Pihtipudas-salin yleisöön. Se kannusti kotijoukkueen viidenteen erään.

Lyhyt viides erä jatkui yhtä sähköisenä kuin edellinen erä oli päättynyt. Puijon 3-1 kääntyi Kristin Luxin hyppysyöttöjen myötä LiigaPlokin 6-3 johtoon. Puijo nousi tasoihin kotijoukkueen hyökkäysten päättyessä Wolleyn torjuntaan. LiigaPloki otti aikalisän tilanteessa 9-11, sen jälkeen ottelun pisin pallo, joka päättyi Puijon verkkovirheeseen. Kuopiolaiset nousivat Uusi-Illikaisen hyökkäyksillä 13-11 johtoon. Puijo sai ottelupallon tilanteessa 14-12, mutta Luxin syöttövuorolla kotijoukkue tasoitti erän 14-14. Ottelu ratkesi Wolleyn hakkuri Reina Tokukun iskulyöntiin 16-14.

Kim Buchwald, LiigaPloki: – Kolmessa  erässä meidän hyökkäyspelimme ei toiminut, sen sijaan kahdessa erässä pelaajat hyökkäsivät loistavasti. Hävittyjen erien hyökkäyspelillä ei voi pärjätä. Harmittaa hävitä parilla pisteellä liigaa johtavalle joukkueelle. Hekin halusivat myös voittaa kuten mekin. Vastaavasti voitimme edellisessä pelissä kahdella pisteellä Oriveden.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley:- Peli oli aikalailla kaksijakoinen, kahdessa ensimmäisessä erässä meillä toimi hyvin torjunta- ja puolustuspeli, hyökkäys toimi hyvin neljä erää, mutta kolmannessa ja neljännessä emme saaneet LiigaPlokin hyökkäyksiä kiinni. Viidennessä onnistuimme torjunnassa erinomaisesti.

Aliisa Kähkölä, LiigaPloki: – Aloitimme tänään huonosti. Olemme miettineet sitä mistä se johtuu, että aloitamme pelaamaan vasta kahden ensimmäisen hävityn erän jälkeen. Kolmas ja neljäs erä oli meiltä hyvää tekemistä. Viidennessä pallot pomppivat molemmilta. Pihtiputaan kotiyleisö antaa hyvää buustia meidän pelaamiseen.

Minna Uusi-Illikainen, Puijo Wolley: – Kaksi ensimmäistä erää meni suunnitelmien mukaisesti. Ilmeisesti tykätään pelata näitä viisieräisiä pelejä. Onneksi olimme viidennessä kovia ja klaarattiin voitto kotiin.

MVP:t  LiigaPloki: Yefremenko, Puijo Wolley:Tokoku

PROlibero: Emilia Joensalo, LiigaPloki

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut: Aliisa Kähkölä, Minna Uusi-Illikainen

Yleisöä 339

Otteluisäntä: Hampaankolo Pyhasalmi

OTTELUTILASTO

Keskiviikkon pelissä nilkkansa loukannut Dariana Hollingsworth aloitti vaisusti, mutta paransi otteitaan pelin edetessä.

Puijo Wolleyn Minna Uusi-Illikainen pelasi unelmapelin ja oli illan pistekuningatar lukemin 28 (+19) ja oli yksi vierasjoukkueen voiton arkkitehdeista.

Otteluisännän vieraat potretissa pelin päätytyyä. Kahden vaisun erän jälkeen nousu taisteluun otteluvoitosta maistui, vaikka viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Puijo Wolleyn Ella Autere oli vahva torjuntapelissään (6 torjuntaa). Kristin Lux löysi kuitenkin ottelun loppupuoliskolla keinoja torjunnan ohittamiseen ja ylittämiseen.

Otteluisäntänä Jukka Tikanmäki Hampaankolosta palkitsi parhaimpina pelaajina Puijo Wolleyn Reina Tokokun 22 (+15) ja LiigaPlokin Anna Yefremenkon 17 (+5). Hampaankolo oli otteluisäntänä 17. kertaa!

Finn Spring Villi-pelaajapalkinnot menivät LiigaPlokin Aliisa Kähkölälle 13 (+12) ja Puijo Wolleyn Minna Uusi-Illikaiselle 28 (+19)