Pyhäjoen pelissä Pölkky vahvempi

LiigaPloki – Pölkky Kuusamo 0-3 (14-25, 21-25, 13-25)
 
 
Lentopallon Mestaruusliiga sai listoillensa uuden ottelupaikkakunnan, kun Pyhäjoen uuden liikuntahallin vihkiäisottelussa Pihtiputaan LiigaPloki kohtasi viime kauden tuplamestarin Pölkky Kuusamon. Ottelua seurasi 418 innokasta katsojaa.
Kotijoukkue LiigaPloki lahti otteluun vajaalla pelajarosterilla, kun AnnaYefremenko oli edelleen pois kokoonpanosta. Joukkuetta on muutenkin viime päivinä heikentänyt sairasteluaalto.
 
 
LiigaPloki aloitusseitsikot: Napalkova, Kananen, Hollingsworth, Piippo, Tikka, Kähkölä ja Joensalo (libero)
 
Pölkky Kuusamo: Kylmäaho, Runnels, McKenzie, Yli-Sissala, Nusbaum, Palmer ja Häkkinen (libero)
 
 
Ensimmäisen erän alku sujui tasaiseen tahtiin tilanteeseen 11-11, jonka jälkeen Kuusamo onnistui voittamaan muutaman tärkeän pisteen. Sen myötä hyvin taistelleen
LiigaPlokin peliin tuli liikaa omia virheitä. Pölkyn hyökkäyspelin tehot olivat 55% kotijoukkueen ainoastaan 23%.
 
 
Toisen erän alku sujui LiigaPlokin hallinnassa. Sen ollessa 8-5 johdossa Kuusamo otti aikalisän. Pölkky nousi jo 16-13 johtoon, mutta LiigaPlokin Dariana Hollingsworthin
aloitusvuorolla se siirtyi vielä 17-16 johtoon. Kuusamo taisteli ja Breana Russelsin vaikeilla aloituksilla se otti 20-18 johdon. Erän viimeisen pisteen naulasi LiigaPlokin kenttään vastaanotossa erässä takkuillut, mutta vahvan hyökkäyspelin pelannut yleispelaaja Carlyle Nusbaum. Toinen erä Pölkylle 25-21.
 
 
Kolmanteen erään LiigaPlokin päävalmentaja Kim Buchwald vaihtoi passariksi Noora Hakosen, hakkurin paikan otti sitä ennen passaroinut Lena Napalkova. Vaihdot eivät auttaneet. Pölkky otti heti ohjat pelissä. Tilanteessa 1-6 LiigaPloki otti aikalisän, mutta Nusbaum jatkoi onnistuneilla aloituksillaan. Niiden myötä se helpotti Pölkyn karkaamista selkeään erä- ja otteluvoittoon LiigaPlokista.
 
MVP: Emilia Joensalo, LiigaPloki ja Breana Runnels Pölkky
 
PROlibero. Sanna Häkkinen, Pölkky
 
Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut: Aliisa Kähkölä, LiigaPloki, Bettina Yli-Sissala, Pölkky
 
Kommentit:
 
Kim Buchwald, LiigaPloki: – Meillä oli kova haaste pelata tänään, kun Lux oireili aamulla. Anna ja Emilia olivat vielä pois kokoonpanosta. Voitto Kuusamosta olisi
vaatinut olisi vaatinut huippupeliä. Keskipelaamisessa ja aloituksissa onnistuimme tänään. Meillä on keskiviikkona vielä yksi mahdollisuus kartuttaa sarjapisteitä.
 
Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo:- Pyhäjoen sali oli hyvä paikka pelata. LiigaPlokin pelaajien sairastumiset vaikeutti aluksi tekemistämme, mutta pelasimme kuitenkin
hyvän pelin. Kiitos voitosta joukkueelle.
 
Taija Tikka, LiigaPloki:- Ei ole paljon kommentoitavaa, se tehtiin mitä vajaalla joukkueella pystyttiin. Tunnelma oli hyvä hallissa.
 
Maddie Palmer, Pölkky Kuusamo: – Molemmat joukkueet syöttivät hyvin tänään. Meidän hyökkäyspelimme toimi mainiosti. Halli olihyvä pelata.
 
Yleisöä 418
Otteluisännät: Pyhäjoen kunta ja Rakennusliike Sorvoja Oy
 
LiigaPloki lausuu lämpimät kiitokset Pyhäjoen kunnalle ja Rakennusliike Sorvojalle ottelun mahdollistamisesta ja hienosti hoidetusta järjestelyavusta!
 

Bettina Yli-Sissala oli yksi Pölkyn voiton arkkitehdeista.

Pölkyn hyökkäysvoima oli tänään liian kova LiigaPlokille

Pyhäjoen kunnanjohtaja Matti Soronen ja Rakennusliike Sorvoja Yy:n Jaakko Sorvoja Jouni Pappisen haastateltavina.

Pölkky Kuusamo oli sairaustapauksista kärsivälle LiigaPlokille liian suuri vuori kiivettäväksi.

Otteluisäntä Rakennusliike Sorvoja Oy palkitsi parhaimpina pelaajina Pölkky Kuusamon Breana Runnelsin ja LiigaPlokin Emilia Joensalon. Palkitsemassa Ville ja Juha Sorvoja.

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut Aiisa Kähkölä ja Bettina Yli-Sissala,