Otteluennakko

LiigaPloki-Pölkky Kuusamo

Pihtipudas-sali, pe 9.2.2024 klo 18.30

LiigaPlokin ja Pölkky Kuusamon perjantainen kamppailu on naisten pääsarjahistorian 7000. ottelu! Ensimmäinen pääsarjapeli pelattiin 67 vuotta sitten, vuonna 1957.

Pölkky Kuusamo on voittanut kaikki kauden Mestaruusliigaottelunsa menettäen ainoastaan kaksi sarjapistettä, kun Hämeenlinna ja JymyVolley onnistuivat venyttämään ottelut viisieräisiksi. Sarjajohtajan paikka on siis vahvasti sen hallussa.

Ainoa tahra Pölkyn sarakkeeseen tuli viime viikonloppuna, kun se loukkaantumissuman heikentämänä taipui Suomen Cupin finaalissa Puijo Wolleylle.

Kuusamolla on vahva ryhmä laitapelaajaosaston poissaoloista huolimatta. LiigaPlokissa kaudella 19-20 pelannut Madeline Palmer saa tulitukea joukkueeseen joulutauolla liittyneeltä MaKenzie Harrisilta. Keskipelaajat Amiya Jones ja Bettina Yli-Sissala pystyvät myös kantamaan pisteentekovastuuta. Tällä viikolla Pölkky sai lisäapuja, kun amerikkalainen Erin Shomaker saapui Koillismaalle. Pelaako hän jo perjantaina on yksi illan kysymysmerkeistä.

LiigaPlokin tavoitteena on kartuttaa pistetiliä kamppailussa pudotuspelipaikasta. Joukkue on sarjataulukossa kahdeksantena iskuetäisyydellä niin Hämeenlinna kuin Arctic Volley. Samoissa pisteissä vaanii kolme ottelua enemmän pelannut OrPo.

Näistä lähtökohdista on selvää, että ottelu on kotijoukkueelle tärkeä. LiigaPlokilla on edessään melkoinen otteluruuhka, kuusi ottelua viidentoista päivän sisällä. Hyvä lähtö kovaan peliputkeen maistuisi Hakan Can Turanin ryhmälle paremmin kuin hyvin.

Seuraa näitä pelaajia; LiigaPlokissakin esiintyneet Pölkyttäret Madeline Palmer, Sofia Lehto ja Oona Pennanen. LiigaPlokista Emma Ellis ja Kaley Rammelsberg. Taistelupari; PROLibero-kisaa johtava Pölkyn Juulia Jäppinen vs LiigaPlokin Emilia Joensalo.

Hakan Can Turanin kommentit: Olemme harjoitelleet hyvin ja valmiina ottamaan sarjajohtajan haasteen vastaan. Kuusamolla on takanaan Cup-viikonloppu ja pelaava kokoonpano on muuttunut. Ensimmäinen peli Pölkkyä vastaan oli meiltä hyvää taistelua. Olemme varmoja, että tarjoamme samanlaisen taistelun nytkin LiigaPloki-faneille.

Otteluisäntänä tukiryhmä Horse Team