Tervetuloa lukemaan pelaajien blogia, johon jokainen kirjoittaa kevään aikana vuorollaan kuulumisia, tarinoita joukkueesta ja tunnelmia peleistä.

Ajattelin aloitusvuorollani hiukan pohtia joukkueurheilun sokeria ja suolaa, eli yhteistyötä, johon joukkueurheilu perustuu.

14-vuotiaaksi asti yleisurheilin ja ahersin eteenpäin mielessäni halu hypätä korkeammalle ja juosta kovempaa. Samanaikaisesti pelasin lentopalloa, ja pian huomasin nauttivani joukkueen kanssa harjoittelusta enemmän kuin vain itselleni urheilemisesta ja ennätysten tavoittelusta.

Joukkueessa urheileminen on opettanut minut toimimaan ryhmässä, ottamaan muut huomioon ja ajattelemaan muiden etua aina ennen itseäni. Kun joukkue onnistuu, jokainen jäsen tuntee sen sydämessään. Kun joukkue epäonnistuu, pettymys valtaa jokaisen mielen. Yksilöurheilussa vastuu on aina urheilijalla, mutta joukkueessa taakka jakautuu useille harteille.

Ehkä juuri siksi, oma epäonnistuminen tuntuu niin raskaalta, sillä huonot suoritukset vaikuttavat koko joukkueen menestykseen. Toisaalta menestyksen hetkillä, jokainen pienikin kosketus palloon kentällä ja kentän ulkopuolella on vienyt joukkuetta kohti voittoa. Mitä ikinä tapahtuukaan, kaikki on yhteistyön tulosta. Vain joukkueessa joskus urheillut voi ymmärtää, miltä yhteenkuuluvuuden tunne tuntuu. Ei ole olemassa vahvempaa sidosta kuin urheilu, joka tekee lajia rakastavista yksilöistä joukkueen.

Kausi on kuljettanut meitä tummista vesistä urheilun hienoimpiin tunteisiin. Kylmiin väreisiin ja koko kehossa tuntuviin onnen ja väsymyksen tunteisiin. Tyytyväisiin hetkiin ja lamauttaviin pettymyksiin. Lentopallo ja yhdessä tekemisestä nauttiminen saavat meidät hyppimään salilla päivä ja ilta toisensa jälkeen. Ja näitä päiviä ja iltoja on vielä edessä, niin kauan kunnes viimeisen pelin viimeinen vihellys kaikuu hallissa. Parhaat ajat ovat vasta edessäpäin, kun pudotuspelit alkavat.

Tulkaa jatkossakin suurin joukoin Pihtipudas-saliin kokemaan ja näkemään joukkueurheilun tunteita parhaimmillaan. Olette sokerin ja suolan kolmas kaveri pippuri, joka tuo viimeisen mausteensa joukkueurheilun keitokseen. Pidetään yhdessä huolta siitä, että Pihtipudas-salissa vierailevat saavat tuntea tulisuuden nahoissaan.

Nähdään peleissä,

-Nette