Sukupolven verran liigalentopalloa!

Pihtiputaan Ploki nousi lentopallon pääsarjaan liigakarsintojen kautta keväällä 2003. Lukion lentopallolinjan pelaajat opettajansa Kirsi Sepposen johdolla tekivät noususta mahdollisen. Nyt alkava Mestaruusliigakausi on LiigaPlokille 20. peräkkäinen ja se on vakiinnuttanut paikkansa Suomen lentopallon kärkikaartissa. Enemmän peräkkäisiä kausia tällä hetkellä naisten Mestaruusliigassa pelaavista joukkueista on ainoastaan Oriveden Ponnistuksella, Hämeenlinnan Lentopallokerholla ja LP Viestillä. Kahden vuosikymmenen aikana pihtiputaalaisjoukkuetta on edustanut 140 pelaajaa. Lentopallo on tuonut pienelle paikkakunnalle myös kansainvälistä väriä, kun pelaajia ja valmennusta on Suomen lisäksi ollut 16:sta eri maasta. (Puola, Latvia, USA, Brasilia, Kanada, Serbia, Peru, Australia, Kroatia, Serbia, Kenia, Italia, Viro, Ukraina, Tanska ja Puerto Rico).

Menestyksellisiä kohokohtia ovat olleet pronssimitali kaudelta 2005-06 ja Suomen Cupin 2019 voitto. Pudotuspeleihin joukkue on selviytynyt 12 kertaa ja mitalipeleihin 6 kertaa. Runkosarjaotteluita historiaan mahtuu yhteensä 479, joista 200 voittoa. Pudotuspeliotteluita on pelattu 71, joista 23 voittoa. Pihtipudas-salissa “virallisia” ottelutapahtumia on ollut noin 275.

LiigaPloki kiittää yhteistyökumppaneita, jotka tuellaan mahdollistavat toiminnan. Sitoutuneet talkoolaiset ovat pyytettömällä työpanoksellaan olleet tärkeässä roolissa niin varainhankinnassa kuin tapahtumajärjestelyissä. Myös lukion lentopallolinjan elinvoimaisuudella  ja yhteistyöllä on suuri rooli pihtiputaalaisessa lentopallokulttuurissa.

LiigaPloki lähtee juhlakauteen tavoitteenaan pelata pudotuspeleissä ja myös menestyä niissä. Toiveena on saada yleisömäärät takaisin koronakausia edeltävälle tasolle. Ottelutapahtuma-, lippu- ja kausikorttitulot ovat tärkeä tulolähde.

20. liigakausi alkaa lokakuun 1. päivänä Pihtiputaan kunnan isännöimällä ILMAISELLA ottelulla. Tervetuloa Pihtipudas-salin ainutlaatuiseen tunnelmaan. Täytetään lehterit ja nautitaan lentopallon ilosanomasta!