Taisteluvoitto LP Viestistä!

LP Viesti – LiigaPloki 2-3 (25-14, 25-22, 20-25, 19-25, 13-15)

LiigaPloki haki sarjatilanteen kannalta äärimmäisen arvokkaan vierasvoiton Salohallista LP Viestiä vastaan pelatusta ottelusta. Joukkueiden tämän kauden kaksi aikaisempaa peliä olivat olleet myös viisieräisiä, mutta ne ovat päättyneet salolaisten voittoon. Ottelu oli LiigaPlokille kauden 11. viisieräinen, joista se on nyt voittanut viisi.

Ottelun alku oli pihtiputaalaisille synkkä, kun LP Viesti vyörytti “emännän ottein” tahmeasti aloittanutta LiigaPlokia. Ensimmäinen erä oli ohi parissakymmenessä minuutissa.

Toisessa erässä LiigaPloki pääsi jo hieman peliin kiinni, mutta ote lipesi 16-19 johdosta erätappioon. Salolaisten tahtipuikkoa ottelussa peräti 30 pisteen edestä heiluttanut hakkuri Saana Lindgren oli erän lopulla vahva.

Pitkän erätauon jälkeen osat alkoivat vaihtua ja LiigaPloki pääsi hallitsemaan tapahtumia. Hyökkäystehot löytyivät (52%) ja onnistumiset nostivat joukkueen taisteluun otteluvoitosta.  Kaksi erää miinuksilla ollut yleispelaaja Kristin Lux noúsi omalle tasolleen ja oli kolmannessa ja neljännessä erässä joukkueen avainhahmo. Passari Olena Napalkova otti roolia neljännessä erässä tehden siihen passarille kovat 5 pistettä.

Viidennessä ja ratkaisevassa erässä mentiin tasatahdissa tilanteeseen 9-9, josta LiigaPloki repäisi voittoon tarvittavan eron. Joukkueen kapteeni Anna Yefremenko teki lyhyeen erään huikeat 7 pistettä ja Dariana Hollingsworthin kovat hyökkäystehot säestivät hienosti voittoon taistellutta joukkuetta!

LiigaPlokin parhaana palkittu keskipelaaja Aliisa Kähkölä pelasi yhden parhaista otteluistaan pihtiputaalaisseurassa.

Aliisa Kähkölän kommentti: Peli oli vuoristoratamaista, mutta Kim muistutti pitkällä erätauolla millä taktiikalla oli tarkoitus pelata ja se auttoi!

Päävalmentaja Kim Buchwald: Hyvän harjoitusviikon jälkeen ottelun alku oli pettymys. Erätauolla puhuimme sovitusta taktiikasta ja sen myötä saimme hyökkäyspelimme ja puolustuksemme toimimaan. Olen todella iloinen tämän päivän voitosta!

Tammikuu oli LiigaPlokille vierasottelupainotteinen. Kahden kotiotteluvoiton jälkeen tämä oli kolmas peräkkäinen “pitkän matkan vieraspeli”. Kuukauden saldo oli kolme voittoa, yksi hävitty viisieräinen ja yksi pisteetön vieraspeli. Kokonaispistepotti tammikuulta on yhdeksän.

Seuraavan kerran joukkue esiintyy kotisalissaan keskiviikona 8.2. Kyseinen LiigaPloki-OrPo ottelu on pihtiputaalaisjoukkueelle sen historian 500. runkosarjaottelu!