Taisteluvoitto Orivedeltä!

Oriveden Ponnistus-LiigaPloki 2-3 (30-28, 25-17, 23-25, 19-25, 9-15)

LiigaPloki teki Orivedellä OrPoa vastaan huikean nousun kahden erän tappioasemasta voittoon. Pihtiputaalaiset tulivat otteluun hyvällä sykkeellä ja hallitsivat hienokseltaan ensimmäisen erän tapahtumia. Oliko sitten ottelun tärkeys, joka painoi erän ratkaisuvaiheissa, kun LiigaPloki sortui tilanteen 20-21 jälkeen peräti kuuteen syöttövirheeseen ja erä kääntyi OrPolle.

Toinen erä alkoi tasaisesti, mutta Orpo karkasi 11-10 tilanteesta etumatkalle, eikä erän voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

Kolmanteen erään päävalmentaja Hakan Can Turan teki taktisen muutoksen. Emma Ellis siirtyi hakkurista yleispelaajan tontille kaksi erää hyvin pelanneen Iida Mikkosen paikalle ja Duska Kenjalo tuli hakkuriksi. Vaikka OrPo siirtyi 16-12 johtoon, LiigaPloki taisteli erän itselleen 23-25.

Neljännessä erässä ote siirtyi LiigaPlokille ja se vei ratkaisun viidenteen erään. Siinä OrPo otti alussa 4-1 johdon, mutta sen jälkeen pihtiputaalaiset hallitsivat tilanteita ja ottivat pudotuspelipaikan kannalta elintärkeät kaksi sarjapistettä.

LiigaPlokin parhaana palkittiin Emma Ellis, joka merkkautti lukemat 26 (+13)

LiigaPlokilla on edessään hurja ottelutahti, sillä se pelaa vielä viisi runkosarjaottelua 9.3. mennessä.