OrPo – LiigaPloki 3-1 (25-17, 25-19, 23-25, 25-18)

LiigaPlokin vaikea kaus sai jatkoa Orivedellä, kun kotijoukkue OrPo vei ottelun erin 3-1. LiigaPlokin sairaslista sai jatkoa, kun Silvia Pertens loukkasi itseään törmätessään pallontavoittelutilanteessa libero Venla Pirisen kanssa. Päähän sattuneen iskun vakavuus selviää tarkemmin lähipäivinä.

Ensimmäistä erää sävytti OrPon vahva syöttöpeli seitsemän ässän muodossa. LiigaPlokin vastaanoton haparoidessa todellista taistelua erän voitosta ei päässyt syntymään.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen hallinnalla, mutta LiigaPloki pääsi peliin mukaan ja kiri tilanteeksi jo 13-12. OrPo karkasi kuitenkin uudelleen, eikä pihtiputaalaiset päässeet haastamaan kunnolla erävoitosta.

Kolmannessa erässä LiigaPlokin johtaessa 4-5 loukkaaneen Silvia Pertensin tilalle tuli Silja Kananen. Hän selvisi urakastaan ilman virheitä, varsinkin vastaanottopelin ollessa mallikasta. LiigaPlokin 4-7 johto vaihtui kotijoukkueen 19-15 johtoasemaan. Vahvan erän pelanneen Anna Yefremenkon johdolla LiigaPloki kuitenkin käänsi erän lopun itselleen ja siirsi ratkaisun neljänteen erään.

Neljäs erä oli vahvasti hyökänneen OrPon selvää hallintaa ja se korjasi voiton itselleen.

LiigaPlokin seuraava ottelu on Pihtipudas-salissa tiistaina 1.2. klo 18.30. Vastassa on LP Kangasala. Odottelemme maanantaina tietoa, ovatko katsojarajoitukset voimassa vielä ja pelataanko ottelu tyhjille katsomoille.

Päävalmentaja Arto Oinas, LiigaPloki: Tämän joukkueen helmasynti on erien arat alut ja oma peli ei lähde aukeamaan. Se on pitkän ajan juttu. Sitten kun nousi, niin sitten tyssittiin omiin virheisiin. Virheiden pelko on liian suuri. Kolmannessa ja neljännessä erässä pelattiin jo omalla tasollamme. Hyvä fiilis kuitenkin jäi, mutta tässä kaudella on vähän aikaa korjata asioita.