LiigaPloki-LP Kangasala 0-3 (18-25, 13-25, 22-25-25)

Aloituskokoonpanot

LiigaPloki: Hakonen, Kenjalo, Rasinperä, Ellis, Rammelsberg, Kähkölä, Joensalo (libero)

LP Kangasala: Jalonen, Joki, Pöllänen, Ahtola, Rekola, Laukkanen, Penttilä (libero)

LP Kangasala jatkoi vahvoja otteitaan vierasottelussaan LiigaPlokia vastaan ja onnistui pelin kaikilla osa-alueilla lähes täydellisesti. LiigaPloki taisteli, mutta ei pystynyt perjantain ottelussa haastamaan vierastaan kuin hetkittäin.

Ensimmäisen erän alku oli tasainen, mutta Kangasala hivuttautui nopeasti muutaman pisteen etumatkalle. Hakan Can Turan otti LiigaPlokin ensimmäisen aikalisän tilanteessa 6-9, mutta vierasjoukkueen vahva jakso vei sen jo kahdeksan pisteen karkumatkalle 7-15 tilanteeseen. LiigaPlokin Kaley Rammelsberg joutui jättämään erän kesken pienen loukkaantumisen takia. LiigaPloki pääsi vielä kolmen pisteen päähän 15-18, mutta pitemmälle kiri ei kantanut ja erä selkeästi vieraille 18-25.

Toisessa erässä LP Kangasala karkasi 4-4 tilanteesta neljän pisteen johtoon Joen ja Ahtolan hyökkäyksillä ja LiigaPlokin muutamalla sähellyspallolla. Kotijoukkue pääsi vielä parin pisteen iskuetäisyydelle 10-12, mutta tiukempi haasto kuivui osaltaan myös syöttövirheisiin. Kangasalan peli rullasi vahvasti ja hyökkäysvoimaa löytyi koko laituriosastolta. Varsinkin Heini Ahtola oli suuressa hyökkäysroolissa erän lopun ratkaisijana.

Kolmas erä oli kotijoukkueelta paras ja se nousi viiden pisteen takamatkalta haastamaan vieraat erävoitosta. Tilanne oli tiukimmillaan 21-22, mutta huippupelin pelannut LP Kangasala ei hätkähtänyt, vaan vei viimeiset pisteet varmoilla otteillaan. Ottelusarja ja LiigaPlokin kausi on katkolla sunnuntaina Kangasalla.

Päävalmentajakommentit:

Hakan Can Turan, LiigaPloki: – Onnittelut voitosta Kangasalalle. He hyödynsivät tehokkaasti heikkouksiamme. Vastaanottomme parani pelin kestäessä. Sunnuntaina seuraava peli vaatii meiltä kovaa panosta, sillä olemme hävinneet kaikki kohtaamiset heidän kotisalissaan.

Arttu Keränen, LP Kangasala:- Vaikeista lähtökohdista lähdettiin peliin, kolme pelaajaa oli yo-kirjoituksissa ennen ottelua. Se kaivertaa, kun syksyllä on jo tiedossa kirjoituspäivät, mutta sitä ei huomioida sarjaohjelmassa. Tytöt yllättivät pelissä, vaikka oli raskas päivä koulussa. Onnistuttiin kairaamaan voitto onnistuneilla syötöillä ja hyvällä hyökkäyspelillä ja puolustuspelaamisella. Hallissa oli hyvä playoff-tunnelma.

Pelaajakommentit:
Nelly Kinnunen, LiigaPloki: – Lähdimme pelaamaan hyvällä fiiliksellä. Kotisalissa on tosi kiva pelata, mutta pelin edetessä vastustaja alkoi hyökätä kovaa ja alkoi puolustamaan. Siihen se peli lopulta ratkesi.

Emmi Jalonen, LP Kangasala: – Olen tyytyväinen peliimme ja taktiseen tekemiseen. Jatkopalloissa olimme kovia.

Parhaat pisteiden tekijät: LiigaPloki: Ellis 13/+2, Kenjalo 10/+6, Rasinperä 6/-2
LP Kangasala: Joki 22/+17, Ahtola 12/+9, Pöllänen 12/+8

MVP: Duska Kenjalo, LiigaPloki. Laura Penttilä, LP Kangasala

Katsojia: 386

TILASTO

LiigaPloki taisteli, mutta vastus oli tänään liian kova

Kangasalan laitapelaajat olivat tänään vahvoja. Kuvassa Iida Pöllänen

LP Kangasala hyökkäsi ja puolusti vahvasti. Libero Laura Penttilä oli hyvällä pelipäällä

Vesa Heikkinen jakoi parhaan pelaajan palkinnot LiigaPlokin Duska Kenjalolle ja LP Kangasalan Laura Penttilälle