Uutiset

Kauden ensimmäinen kuukausi on takana ja katseet on käännetty seuraaviin peleihin. Pieni yhteenveto on kuitenkin paikallaan lokakuun tapahtumista. Seitsemästä ottelusta on koossa 10 sarjapistettä, kolme voittoa, neljä tappiota.

Joukkue pääsi vetämään ensimmäiset yhteiset treenit täydellä kokoonpanolla vasta avauspeliä edeltävänä perjantai-iltana 2.10, kun amerikkalaisnelikko vapautui kahden viikon mittaisesta koronakaranteenista. Kotimainen osasto oli harjoitellut laadukkaasti koko kesän ja Ingrid Kiisk oli liittynyt harjoitusrinkiin elokuun puolivälissä.

Mestaruusliiga-avauksessa vastaan tuli LP Kangasala, jota pidetään suurimpana mestarisuosikkina. Heidän pelinsä olikin valmiin oloista ja pitkä valmistautumisjakso näkyi otteissa. Ottelu menikin selvästi vieraille erin 0-3. Seuraavana oli vuorossa vieraspeli Puijo Wolleytä vastaan. Siinä otteet olivat jo parempia ja voitto kairattiin kolmen pisteen arvoisesti eräluvuin 1-3. Tiukka tahti jatkui, kun ensimmäisellä viikolla pelattiin kolmas peli, jossa vastustajana oli WoVo Rovaniemi ja liigapisteiden lisäksi panoksena myös jatkopaikka Suomen Cupissa. Puolustava Suomen Cupin mestari varmisti 3-1 voitolla jatkopaikkansa puolivälieriin, jossa  vastaan tulee Helsinki Volley. Vieraspelin päivämäärä on vielä auki.

Seuraavaksi kaatui LP Viesti Salohallissa selkeästi 0-3. Voitto oli viides peräkkäinen Viestistä, sillä viime kauden kaikki kolme Mestaruusliigapeliä ja Suomen Cupin finaali  päättyivät LiigaPlokin voittoon. Seuraava kotiottelu oli tiukka viisieräinen vääntö kärkijoukkueeksi povattua Pölkky Kuusamoa vastaan. Hyvän taistelun palkaksi saatiin yksi sarjapiste, kun Pölkky hoiteli voiton erin 2-3.

Hyvä pelillinen noususuhdanne sai hieman takapakkia, kun passari Taija Kaukoranta sairastui syysflunssaan ennen Kangasalan vieraspeliä. Kun vielä hakkuri Lindsay Calvin loukkasi lievästi kätensä, molemmat pelaajat olivat poissa Kangasalan pelin lisäksi myös kotipelistä Hämeenlinnaa vastaan. Kangasala-pelissä taisteltiin ensimmäinen erä jatkopalloille asti, mutta virheiden määrä esti tiukemman haaston ja ottelu hävittiin 3-0.  Hämeenlinna vei pisteet Pihtipudas-salista erin 1-3 syöttö ja vastaanottopelin ailahdellessa sen verran, että voittoon ei ollut tällä kertaa mahdollisuutta.

Päävalmentaja Mikko Pesonen kommentoi alkukautta seuraavasti: - Olemme normaalikausien valmistautumisesta noin puolitoista kuukautta myöhässä, eli matka on vasta alussa. Peli hakee sen vuoksi vielä muotoaan ja on ailahtelevaa. Olemme kohdanneet Kangasalan (kaksi kertaa), Kuusamon, Hämeenlinnan ja Salon. Seuraava ottelu on vieraspeli Hämeenlinnaa vastaan. Kovat vastustajat heti kauden alkuun, kun pelimme hakee vielä muotoaan, palvelevat hyvin myös harjoituksellisesti. Näemme mihin meidän pitää pystyä pärjätäksemme. Uskon vahvasti, että jatkossa olemme kilpailukykyisiä kaikkia vastaan. Joukkueessa on potentiaalia, sen pelatut pelit ovat osoittaneet. Esimerkiksi Jaelyn Keene on osoittanut olevansa Mestaruusliigan parhaimmistoa keskipelaajan tontilla ja Jayden Blanchfield kehittyy peli peliltä liberopelaamisessa. Vaihtopenkiltä on löytynyt myös ilahduttavasti nuorta voimaa, kuten Roosan pelaaminen Hämeenlinnaa vastaan näytti.

Ottelutapahtumat ovat sujuneet poikkeusjärjestelyin hyvin ja katsojat ja toimihenkilöt ovat noudattaneet esimerkillisesti koronaohjeistuksia. Pihtipudas-saliin sopii turvallisesti enemmänkin katsojia. Kannattaa tulla, sillä lentopallo on parasta paikan päällä.  Myymme fanituotteita ja pääsylippuja myös LiigaPlokin kirpparilla osoitteessa Asematie 15. Ostamalla voit tukea toimintaamme!  Uusia "tukituotteita" on tulossa lähiaikoina myyntiin!

 

Hanki VIP-kausikortti nyt!

Hankkimalla VIP-kausikortin saat näköalapaikan LiigaPlokin peleihin!  VIP-kortti sisältää kaikki kauden kotipelit, myös pudotuspelit, Suomen Cup ja harjoitusturnaukset, pullakahvit sekä yhteistyökumppaneiden tarjoamia etuja sekä alennuksia fanituotteista ja vieraspelien fanimatkoista.

Kortin hinta on 250,- Ennakkohinta 199,-

Maksun voit suorittaa LiigaPlokin tilille  FI66 5345 0820 0213 95

Viesti-sarakkeeseen VIP 21-22

Tavallinen kausikortti (sisäänpääsy Mestaruusliigan runkosarjan otteluihin) 120,-

Viesti-sarakkeeseen KK 21-22

Kertalippu runkosarjan otteluihin 15,- (aikuiset) 7,- (12-17 vuotiaat)

Liity jäseneksi!

Alla olevilla tiedoilla voit maksaa 2022 jäsenmaksun.
Kausikohtainen kannattajajäsenmaksu 100,- (yksityiset) viesti KJM
Ainaisjäsenmaksu 200,- (yksityiset) viesti AJM
Kausikohtainen kannattajajäsenmaksu 200,- (yritykset) viesti YJM

Perusjäsenmaksu 20,-  viesti JM

Maksun voit suorittaa LiigaPlokin tilille  FI66 5345 0820 0213 95