Vaikea viikko päättyi vierastappioon

OrPo – LiigaPloki 3-0  (25-22,25-23,25-19)

LiigaPloki ei hyvästä taistelusta huolimatta onnistunut horjuttamaan Oriveden Ponnistusta sen kotisalissa. LiigaPloki lähti otteluun ilman pistetilastonsa kärkipelaajaa, Dariana Hollingsworthia ja keskipelaaja Aliisa Kähkölää, jotka olivat sairastelun takia pois kokoonpanosta. Kun keskipelaajista Taija Tikka on vasta palaamassa pelavaan seitsikkoon, Lena Napalkova aloitti keskipelaajana ja Noora Hakonen otti passivastuun.

Ensimmäinen erä käynnistyi pihtiputaalaisilta hyvin, mutta erän loppupuolella OrPo otti komennon ja kirjasi sen itselleen. Toinen erän oli  myös tasainen, mutta OrPo nykäisi itsensä 24-18 johtoon, mutta LiigaPloki selvitti viisi eräpalloa nousten 23-24 tilanteeseen. Kuudes oli kuitenkin liika ja OrPo siirtyi 2-0 eräjohtoon.

Kolmanteen erään koko ottelussa hyvin vajaata pelaajistoa kierrättänyt Kim Buchwald otti aloitukseen passariksi Napalkovan ja Taija Tikka tuli neljän viikon tauolta keskipelaajaksi. OrPo vei erää selkeästi tilanteeseen 18-12, mutta LiigaPloki näytti taistelutahtonsa kirien tilanteeseen 19-18. Erän lopussa paukut eivät kuitenkaan tällä kertaa riittäneet. OrPon Daria Butkevych teki ottelussa  joukkueensa hyökkäyspisteistä yhtä vaille puolet, eli 19. Hänen pysäyttämisensä ei onnitunut.

LiigaPlokin parhaana palkittiin hakkuri Anna Yefremenko

Päävalmentaja Kim Buchwaldin kommentit ottelusta: Joukkueen aloituskuusikon pelaajia oli sairaana. Se ei kuitenkaan ole selitys, sillä kentällä on kerrallaan kuusi pelaajaa. Hyökkäyspelimme oli tänään kauden heikointa. Vaikka pelissämme oli hyviäkin asioita, olemme tappioon ja esitykseemme pettyneitä. Tulemme olemaan jatkossa parempia.

Jemina Pasasen kommentit: Lähdimme otteluun taisteluasenteella ja tarkoitus oli voittaa. Kyllähän se näkyi, että tällä kuusikolla ei ole harjoiteltu. Annettiin kaikkemme, mitä meistä tänään lähti. Pelasin ensimmöistä kertaa urallani yleispelaajan roolissa takakenttäkierroksilla. Kiva oli pelata!