LP Vampula otti kauden avauspisteet Pihtiputaan LiigaPlokin kustannuksella. Huittisen joukkue nousi mm. ensimmäisessä erässä tilanteesta 11-15 selkeään 25-17 erävoittoon. Kentän kuningatar Vampulan Eeva Puukka teki mm. 4 ässäaloitusta. Senegalilainen Binetou Sow pelasi kauden parhaan pelinsä varsinkin vastaanotossa, kotijoukkue oli liikaa hakkuri Tamara Kmezin (22/+13) varassa.

Videopätkä

Toisessa erässä kotijoukkue vei erää vielä 14-11, mutta Vampula halusi voittaa erän, passari Taylor Bruns passasi vakuuttavasti hyvät iskupaikat pelikavereilleen, jotka hoitivat myös toisen erän vieraille.

Kolmas erä oli selkeästi LiigaPlokin, Kotijoukkue pelasi koko joukkueena terävästi erän loppuun saakka. Ansaittu erävoitto 25-17.

Neljännessä Vampula karkasi jo 7-2 johtoon ja näytti jo siltä, että peli on LiigaPlokin osalta ohi. Passarin vaihto piristi Plokin peliä. Julia Niemi tulo kentälle näkyi monipuolisempana pelinä. Kotijoukkue nousi jo 15-14 johtoon, mutta Vampulan Elli-Noora Hiltusen aloitusvuorolla LP karkasi peräti 24-15 johtoon, keskipelaaja Eeva Puukka hoiti verkolla torjunnat, ja vastapallot onnistuneesti. Ottelu päättyi heti 25-16 LP Vampulan ansaittuun voittoon.

Valmentajakommentit:

Jukka Koskinen, LiigaPloki:
Omassa pelissä syöttöömme olen pettynyt, huonon vastaanoton jälkeen hyökkäyspeli meni yksipuoliseksi, Tamara Kmezic oli lähes ainoa, joka hoiti ruutunsa kunnialla.

Arttu Keränen, LP Vampula:

Tyytyväinen olen avauspisteisiin, panostimme taktiikkaan, jossa oli tarkoitus saada Plokin parhaat hyökkääjät kiinni. Eeva Puukan (23/+20, Binetou Sow 20/+10) pelasivat huippupelin, Elli-Noora Hiltunen oli neljännen erän lopussa tehokas syöttäjä.

Pelaajakommentit:

Eveliina Koljonen, LiigaPloki:

Pettymys on suuri, lähdimme hakemaan kolmea pistettä, pelimme ailahteli liikaa. Tässä sarjassa ei voi lähteä takki auki ketään vastaan.