LiigaPloki-LP-Vampula 0-3 (25-27, 24-26, 20-25)

LP-Vampula otti kolme sarjapistettä Pihtipudas-salista kaatamalla ailahtelevasti pelanneen LiigaPlokin. Pelin tulos tarkoitti käytännössä sitä, että runkosarjan viides tila karkasi pihtiputaalaisten ulottumattomiin. Vampula ja LiigaPloki taistelevat kuudennesta tilasta. Kuudennen sijan kohtalo on LiigaPlokin omissa käsissä.

Ensimmäinen erä eteni Vampulan pariin otteeseen ottamaa neljän pisteen karkumatkaa lukuunottamatta tasaisesti. Kotijoukkue pääsi kahdesti yrittämään erän katkaisua, mutta ote lipesi tärkeimmillä hetkillä. Pari vierasjoukkueen eduksi tiukassa tilanteessa kääntynyttä tuomaritulkintaa kuumensivat valmentaja Mikko Pesosen keltaisen kortin arvoisesti.

Toisen erän alussa näytti, että ensimmäisen erän menetys painoi kotijoukkuetta ja Vampula oli karkaamassa helppoon erävoittoon. Mikko Pesonen teki passarivaihdon tilanteessa 8-15, kun Lehto korvasi Kaukorannan.  LiigaPloki sai hyvän ottelun pelanneen Sanni Rantasen syöttövuorolla pientä kiriä aikaiseksi, mutta hetken päästä tilanne karkasi vierasjoukkueelle 13-20.  Kotijoukkue hilasi itsensä vielä tilanteeseen 24-24, mutta kiri jäi siihen, kun Taylor Milton hyökkäsi joukkueelleen eräpallon ja viimeinen piste tuli LiigaPlokin hyökkäysvirheellä.

Kolmas erä noudatti illan kaavaa, kun kotijoukkue tuli takamatkalta tasoihin 18-18. Vieraat olivat kuitenkin ratkaisuvaiheessa voitontahtoisempia ja veivät täyden pistepotin.

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin hakkuri Taylor Milton 18/+11. Kotijoukkueen paras oli Lauren Matias tehoilla 13/+8. Tutummalla keskipelaajan paikalla pelannut Jaelyn Keene teki lukemat 9/+8. Sanni Rantanen oli myös päivän onnistuja 11/+8. Ylävartalovamman vuoksi poissa olleen Lindsay Calvinin tilalla pelannut Sara Piippo esitti ennakkoluulottomia otteita lukemilla 9/+4 (hyökkäys 50%).

Mikko Pesonen, LiigaPloki: – Ottelun jälkeen pidin palopuheen joukkueelle. Olimme pelissä kuin löysässä hirressä. Erien alussa annettiin Vampulalle selkeä keula. Meidän tekeminen oli huolimatonta. Sen jälkeen tuli hyvä vaihe, jonka jälkeen taas ote löystyi erän lopuissa. Pelissä on liikaa epätasaisuutta, pelaamisen palo puuttuu joukkueen tekemisessä. Tämän päivän pelillä hävitään liigassa jokaiselle vastustajalle.

Darko Dobreskov, LP-Vampula: – Meidän ongelma on ollut aiemmissa otteluissa huonot erien loput. Tänään onnistuimme voittamaan ne, tämä oli tärkeä voitto meille. Pudotuspelissä tavoitteemme on pelata kauden parhaimmat pelimme.

Sara Piippo, LiigaPloki: – Sekä joukkueen että itseni tekemiseen olen tyytymätön. Erien lopussa emme antaneet kaikkea peliin.

Jutta Riikonen, LP-Vampula: – Kaksi ensimmäistä erää olivat tiukkoja. Onneksi loppuvaiheissa olimme vahvempia. Kauden aikana oma pelimme on mennyt eteenpäin.

Palkitut: Lauren Matias, LiigaPloki, Taylor Milton, LP-Vampula

Mestaruusliigapisteet: 3/ Taylor Milton, LP-Vampula, 2/ Lauren Matias, LiigaPloki, 1/ Mila Viljanen, LP-Vampula

PROlibero: Iina Niemelä, LP-Vampula