Vierasvoitolla joulutauolle!

LP-Vampula-LiigaPloki 2-3 (18-25, 25-20, 21-25, 32-30, 9-15)

LiigaPloki ja LP-Vampula kohtasivat toistamiseen tällä kaudella ja tälläkin kertaa ottelu venyi viisieräiseksi. Molemmat joukkueet ovat tällä kaudella erikoistuneet “täyspitkiin” otteluihin. LiigaPlokille tämänpäiväinen oli yhdeksäs ja LP-Vampulalle kahdeksas. Vampula on pelannut nousujohteisesti. Joukkue selvitti viikko sitten tiensä Suomen Cupin Final Four-lopputurnaukseen kaatamalla viime kauden tuplamestari Pölkky Kuusamon.

LiigaPloki avasi ottelun vahvasti ja LP-Vampula haki ensimmäisessä erässä askelmerkkejään. Toisessa osat kääntyivät ja pitkälle erätauolle mentiin tasatilanteessa. Kolmannessa erässä pihtiputaalaiset olivat kuskin paikalla koko ajan, vaikka Vampula tuli pisteen päähän tilanteessa 18-19. LiigaPloki kuitenkin hoiteli erän lopun ja varmisti kahdella erävoitolla jo yhden sarjapisteen. Täysi pistepotti oli enemmän kuin lähellä, sillä joukkue pääsi yrittämään ottelun katkaisemista neljännessä erässä neljässä ottelupallossa. Pieni haparointi ja Vampulan terästäytyminen tasoitti erävoitot. Erälukemat 32-30 ja se, että Vampula tarvitsi viisi eräpalloa viedäkseen ottelun viiteen erään, kertoo taistelun kovuudesta.

LiigaPloki ei kuitenkaan lannistunut erän menetyksestä, vaan hoiteli lopun varmoin ottein ja pääsi voitolla ja sarjataulukon kuudennella sijalla ansaitulle joulutauolle!

LiigaPlokin parhaana palkittiin Kristin Lux 23(+18) ja PRO Libero-titteli Emilia Joensalolle.  Dariana Hollingsworth 17(+12) ja Anna Yefremanko 17(+10), Taija Tikka 9(+4)

LiigaPlokin kausi jatkuu joulutauon jälkeen kahdella kotipelillä. Loppiaisperjantaina 6.1. vastassa on JymyVolley ja sunnuntaina 8.1. Arctic Volley. Molemmat pelit alkavat klo 17.00.

Kristin Luxin kommentit: Olen ylpeä joukkueestamme. Taistelimme läpi vaikeiden hetkien voittoon.

Kim Buchwald: Olemme voitosta onnellisia! Kaksi viimeistä viisieräistä olemme pystyneet voittamaan. Tarviotsemme lisää tasaisuutta, että pystyisimme voittamaan lyhyempiäkin otteluita.