Voittamisen sietämätön vaikeus

LiigaPloki-LP Viesti 0-3 (22-25, 22-25, 24-26)

LiigaPlokin paluu viikon sairastauolta ei tuonut sille kaivattuja sarjapisteitä. Tasaisen ottelun voittomahdollisuudet sulivat kotijoukkueen kannalta erien lopun virheputkiin. Ottelussa nähtiin kolmen erän kamppailuksi poikkeuksellisen paljon torjuntoja, yhteensä 29. Kotijoukkue otti niitä 11 ja vierasjoukkue peräti 18.

Aloitusseitsikot:

LiigaPloki: Mebus, Ellis, Rasinperä, Mikkonen, Rammelsberg, Kähkölä ja Joensalo (libero)

LP Viesti: Luntamo, Heikkinen, Yordanova, Garcia, Mäki-Kojola ja Laaksonen (libero)

Ensimmäinen erä eteni tasaisesti tilanteeseen 12-11. Sen jälkeen LP Viesti karkasi kahdella hyökkäyspisteellä ja kolmella peräkkäisellä torjunnalla 12-16 johtoon. Suurimmillaan ero oli vieraille 16-21, mutta kotijoukkue kampesi vielä tasoihin 22-22. hyökkäysvirhe ja Arita Ternavan kaksi torjuntapistettä käänsivät erän kuitenkin vieraille.

Toinen erä oli LiigaPlokin hyppysissä tilanteeseen 20-15, mutta erän lopussa sen otteisiin tuli haparointia. Pari torjuntaan lyöntiä ja LP Viestin onnistumiset hyökkäyksissä ratkaisivat erän vieraille.

Kolmas erä näytti menevän LiigaPlokille sen johtaessa jo 19-13, mutta aikaisempien erien kaava toistui. LiigaPlokin hyökkäyspeli puuroutui ja LP Viesti napsi torjuntoja ja terästi omaa hyökkäystään. Kotijoukkue pääsi vielä eräpalloon tilanteessa 24-23, mutta vieraat tulivat väkisin ohi otteluvoittoon.

Vieraiden parhaana palkitun Iina-Reeta Kaikkosen kentälletulo oli kahden viimeisen erän kannalta ratkaiseva tekijä LP Viestin voitossa.

LiigaPlokin Iida Mikkonen pelasi ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella yleispelaajana ja onnistui uudessa roolissaan parhaan pelaajan palkinnon arvoisesti.

Valmentajakommentit:

Hakan Can Turan, LiigaPloki: – Tästä pelistä ei ole juurikaan pahaa sanottavaa. Meillä oli hyvä taistelu tänään. Emme kuitenkaan onnistuneet erien lopuissa. LP Viesti pelasi organisoidusti Emma Elliksen hyökkäyksiä vastaan.  Annoin Iidalle mahdollisuuden pelata yleispelaajana. Seuraavaksi keskitymme lauantaina pelattavaan OrPo peliin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: –  Tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen. Jokainen piste on tärkeä, kun pelataan sijoista 2-5. Vaikka olemme  harjoitelleet tällä kokoonpanolla jo pitkään, pelejä on vähän takana. Pelaajavaihdot onnistuivat ja olivat ratkaisevassa roolissa tässä voitossa.

Pelaajakommentit:

Iida Mikkonen, LiigaPloki: – Tykkäsin pelata tänään ensimmäistä kertaa yleispelaajana. Pelissä oli paljon hyvää, kun  vielä saadaan erän loput puristettua.

Iina-Reeta Kaikkonen, LP Viesti: – Tänään pelattiin hyvä peli, vähän ailahteli välillä, mutta erien lopuissa onnistuimme pelaamaan kovaa peliä. Kaksi viimeistä erää oli hyvää ja fiksua omaa pelaamista.

MVP:  Iida Mikkonen LiigaPloki, Iina-Reeta Kaikkonen LP Viesti

PROlibero: Netta Laaksonen

Villi-pelaajat: Oona Rasinperä LiigaPloki, Arita Ternava LP Viesti

Parhaat pisteiden tekijät:  Ellis 14/-1, Rasinperä 11/+5, Kähkölä 7/+4, Mikkonen 7/+3.LiigaPloki:       Kaikkonen 14/+, Garcia 10/+7, Ternava 10/+3 LP Viesti

Katsojia 238

Otteluisäntä Team Metsä

TILASTO

IIda Mikkonen (11) pelasi yleispelaajan tontilla

LP Viestin Arita Ternava ohittamassa LiigaPlokin torjuntaa

Otteluisäntä Team Metsä palkitsi parhaina pelaajina LiigaPlokin Iida Mikkosen ja LP Viestin Iina-Reeta Kaikkosen