Liigaploki-LP Vampula 1-3 (25-22, 18-25, 23-25, 25-27)

LP-Vampuöa haki Pihtipudas-salista täyden pistepotin kaatamalla LiigaPlokin tiukassa nelieräisessä pelissä. Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön Lauren Matiaksen kolmen ässän syöttövuorolla. Myös Jäyden Blanchfield aloitti vahvasti tehden erään pisteet 7 (+6). Tuli myös selväksi, että Vampulan ratkaisun avaimet ovat kaksikon Taylor Milton/ Aleksandra Petrovic Petrovic hallussa. Molemmat olivat välillä lähes pitelemättömiä hyökkäyspelissään ja Milton sen lisäksi esitti kovia hyppysyöttöjä. Vierasjoukkue viritteli erän loppuun kirin, mutta kotijoukkueen etumatka kesti erävoittoon saakka.

Toisessa erässä osat vaihtuivat ja Vampula marssi Miltonin 9 (+8) johdolla selvään erävoittoon.

Kolmas erä eteni tasaisesti aina tilanteeseen 19-19 LiigaPlokin yrittäessä saada Miltonin ja Petrovicin hyökkäyksiä kiinni. Vampula eteni eräpallotilanteeseen 20-24, mutta kotijoukkue kiri vieä pisteen päähän. Petrovicin satanen katkaisi kuitenkin kotijoukkueen nousun.

Neljäs erä oli pitkään kotijoukkueen hallinassa tilanteeseen 20-14, josta LP-Vampula tuli pisteen päähän 20-19. Kotijoukkue sai mahdollisuuden viedä ottelu viidenteen erään, kun se johti 24-21. Vieraat kuitenkin käyttivät tilaisuuden hyväkseen, kun kotijoukkueen hyökkäyspeli takkusi ratkaisevilla hetkillä ja erän lopun hyökkäysvirheet päättivät kamppailun vierasjoukkueen eduksi.

LiigaPlokin libero ensimmäisen kokonaisen pelin pelasi Jemina Pasanen. Hän joutui kovaan vastaanottopaineeseen (49 vastaanottoa). Hän teki muutamia mainioita puolustuksia. Ingrid Kiisk ei enää jatka joukkueen kokoonpanossa.

Mikko Pesonen, LiigaPloki: -Parempi joukkue voitti tänään, hyökkäyspelissä naapuri meni menojaan. Seuraavissa harjoituksissa meidän pitää harjoitella erityisesti torjuntapeliä. Isoja taktisia muutoksia ei pystytä tekemään ennen perjantaina pelattavaa Suomen Cupia. Ingrid Kiisk ei jatka enää joukkueessa. Tällä rosterilla mennään loppukausi.

Darko Dobreskov, LP-Vampula: – Otteluun valmistautuminen oli erikoista, meidän bussin hajoamisen takia tulimme henkilöautoilla Pihtiputaalle. Joukkue taisteli tänään mainiosti selviytyttyään avauserän heikosta esityksestä. Joukkueen kokeneet johtajat (Milton, Petrovic) olivat hyvänä esimerkkinä nuorimmille, jotka onnistuivat hyvin kääntämään ottelun meille.

Jaidyn. Blanchfield, LiigaPloki: – Minä ja joukkue tuli hyvin peliin, mutta ote lipsui ottelun aikana. Suomen Cupia varten valmistaudutaan kunnolla. Liigassa voitimme ja hävisimme LP Viestille kerran. Nyt lähdemme saalistamaan taas voittoa.

Aino Ollonen, LP-Vampula: – Näytettiin tänään mitä osataan. Uskottiin omaan tekemiseen. Hyvät treenit ovat auttaneet pelintason nousuun.

Mestaruusliigapisteet: 3/ Taylor Milton, LP. 2/Aleksandra Petrovic, LP, 1/ Blanchfield, LiigaPloki
PROlibero: Iina Niemelä, LP-Vampula

MVP: Blanchfield, LiigaPloki, Milton, LP-Vampula