LiigaPloki-LP Vampula 2-3 (28-26,25-21,21-25,22-25,12-15)

LP Vampula tuli 0-2 erätappiotilanteesta makeaan 3-2 vierasvoittoon LiigaPlokista. Avauserää selkeästi johtanut kotijoukkue sai tiukan väännön jälkeen 28-26 erävoiton. Toisessa erässä LiigaPloki ei antanut Vampulan yllättää. Hyvin onnistunut tekeminen aloitusruudussa sekä vahva hyökkäyspeli toi erän 25-21 . Pitkän tauon jälkeen hallinta alkoi siirtyä vieraille. Ploki ei pysynyt mukana kuin ajoittain. Joukkueen kapteenin Netta Tuomisen selkä kramppasi ja vastuu nostoista jäi paljolti Alex Reidin ja Annina Matalamäen harteille. Vampulan nuoret yleispelaajat Venla Raitala ja Hilkka Hujanen hyökkäsivät järkevästi ja monipuolisesti pisteitä, vastaavasti kotijoukkueen laiturit hakkasivat tehottomasti palloa vierasjoukkueen torjuntaan tai libero Petra Sahlbergin upeisiin puolustuksiin.

Neljännessä erässä LiigaPloki johti jo 22-19, mutta Vampulan päävalmentaja Arttu Keräsen onnistunut passarivaihto kun Susanna Sutkin tilalle tulleen Veda Mansikkaviita vahvat aloitukset käänsivät erän 25-22 Vampulalle.

Viidennessä Vampula meni menojaan, se johti 14-9, mutta Sini Nousiaisen aloitusvuorolla LiigaPloki pääsi lähes iholle tilanteeseen 12-14, mutta ottelu päättyi aloitusvirheisiin, joita tuli LiigaPlokille peräti 21, tosin ässiäkin tuli 14 .

Kommentit:

Jukka Koskinen, LiigaPloki: – Harmittaa tämä tappio, hyvin sujuneen harjoitusviikon jälkeen floppasimme, erityisesti laitapelissä. Monella pelaajalla on syytä katsoa peiliin. Meredith Hardy oli hyvä, Canace Finley onnistui hyökkäyksessä.

Arttu Keränen, LP Vampula:- Ennen ottelua nimilistan mukaan pelissä olivat vastakkain äidit ja tyttäret. Joukkueemme keski-ikä oli pelissä noin 20 vuoden paikkeilla. Teemana meillä oli pelata isolla sydämellä, pelimme olikin iloista ja raikasta. Erityisesti laitahyökkääjien ratkaisut olivat monipuolisia, samoin onnistuneet pelaajavaihdot libero Petra Sahlberg ja passari Veda Mansikkaviita tekivät hyvää työtä.

Meredith Hardy, LiigaPloki: – Hyvällä mielellä lähdimme pelaamaan, tulos ei tyydytä mutta seuraavaan peliä lähdetään voittamaan.

Roosa Nieminen, LP Vampula: – Lähdimme haastamaan LiigaPlokia ja onnistuimme nousemaan voittoon. On mukava pelata isossa ja vastuullisessa roolissa.

Parhaat pelaajat: Suzanne Horner, LiigaPloki, Roosa Nieminen, LP Vampula

LähiTapiola-pisteet: 3/Nieminen, LP Vampula, 2/Sarah Blomgren, LP Vampula, 1/Suzanne Horner, LiigaPloki

Veikon Tähti-kisa: Meredith Hardy

Parhaat pisteiden tekijät: LiigaPloki : Hardy 21/+18, Finley 18/+7, Tuominen 18/+3

LP Vampula: Blomgren 21/+11, Hujanen 15/+6, Nieminen 13/+9, Raitala 13/+4

Katsojia Ruutu+ pelissä ja S-Keskimaan isännöimässä ottelussa oli 403 katsojaa