WoVo Rovaniemi-LiigaPloki 1-3 (27-29, 14-25, 25-15 22-25)

LiigaPloki haki täyden pistepotin Rovaniemeltä kaatamalla Lapin Urheiluopistolla WoVo Rovaniemen. Voitollaan pihtiputaalaiset kohentelivat asemiaan pudotuspelitaistelussa nousten 29 sarjapisteeseen.

Ensimmäinen erä oli ottelun tasaisin. Kotijoukkue johti jo 20-16, LiigaPloki nousi tasoihin tilanteessa 22-22 ja pääsi yrittämään erän katkaisua 23-24 tilanteessa. Matkalla erävoittoon se selvitti myös yhden rovaniemeläisten eräpallon tilanteessa 25-24. Toisen erän voitto tuli selvemmin, kun tilanteesta 14-18 eteenpäin LiigaPloki vei loppuerän kaikki pisteet.

Pitkä erätauko näytti taas taikansa ja kolmas erä oli kakkoserän peilikuva WoVon hallitessa sitä täysin. Ratkaisevaksi muodostunut neljäs oli tasainen ja lopullisen nykäyksen LiigaPloki sai aikaiseksi tilanteessa 19-19. Lindsey Calvinin syöttövuorolla saatu kolmen pisteen karkumatka riitti erä- ja otteluvoittoon.

Eniten pisteitä teki Jaidyn Blanchfield  20/+11 ja hakkurina pelannut Jaelyn Keene 18/+14. Rovaniemeläisten tehopelaaja oli odotetusti hakkuri Saana Lindgren 27/+18.

Jaidyn Blanchfield

LiigaPlokin peliä johti Valtteri Jääskeläinen, joka tuurasi sairauskohtauksesta toipuvaa Mikko Pesosta. Samalla 24-vuotiaasta Jääskeläisestä tuli nuorin Mestaruusliigassa toiminut suomalainen päävalmentaja.

Valtteri Jääskeläisen kommentit: -Ei ollut helpoin mahdollinen lähtö tämän päivän peliin. Pelaajien kanssa päätettiin, että pelataan Mikolle ja se siivittikin meidät voittoon. Kiitokset Jaidyn Blanchfieldille, joka toimi pelaamisen lisäksi minun “oikeana kätenä” valmennustehtävässä. Senni Virtanen pelasi vastuuta saatuaan liberon tontilla loistavasti! Ensimmäinen erä oli molemmilta hyvää lentopalloa. Jatkoimme sitä toisessa erässä, jossa WoVo hieman notkahti. Meille kävi sama pitkällä erätauolla kun kolmannessa erässä ei saatu palloa tapettua. Neljänteen taas hyvä tasonnosto. Hyvin selvittiin siinä vaiheessa, kun peli piti ratkaista.