LP-Vampula-LiigaPloki 3-2 (25-17,25-20,22-25,18-25,15-8)

LiigaPloki nousi Huittisissa kahden tappioerän jälkeen taistelemaan voitosta LP-Vampulaa vastaan. Kiri ei aivan riittänyt loppuun saakka ja ottelusta oli tuomisina yksi sarjapiste.

LiigaPloki aloitti kokoonpanolla, jossa passarina oli Sofia Lehto, liberona Jemina Pasanen, laitureina Jaidyn Blanchfield ja Ingrid Kiisk, hakkurina Lindsey Calvin, keskareina Anniina Kastarinen ja Jaelyn Keene.

Kaksi ensimmäistä erää ratkesi Vampulan syöttöputkiin. Kolmannessa erässä passariksi tullut Taija Kaukoranta piristi pihtiputaalaisten peliä ja erään saatu lentävä lähtö (1-7, 12-19 johto) riitti erävoittoon, vaikka kotijoukkue tuli kalkkiviivoilla pisteen päähän tilanteeseen 22-23. Neljäs erä oli LiigaPlokilta vahva ja siinä hurjan työtaakan illan aikana tehnyt Jaidyn Blanchfield teki peräti 9 pistettä, koko illan saldon ollessa 22 (+12).

Päävalmentaja Mikko Pesosen kommentit:- Pitkällä erätauolla saatiin heräteltyä joukkuetta taistelemaan ja toteuttamaan sovittua pelitaktiikkaa. Viidennessä erässä peliote katosi taas ja palattiin alkupelin kaavaan. Ei pelattu miten oli sovittu, tehtiin pehmeitä ratkaisuja ja hävittiin. Voittamisen pelko on päällä ja se pitää saada saada jollakin opilla poistettua. Blanchfield tekee uskomattoman määrän töitä yleispelaajan tontilla ja kannattelee joukkuetta. Jaelyn Keeneä pitäisi pystyä hyödyntämään hyökkäyksissä enemmän. Siihen vaaditaan joukkueelta parempaa vastaanottopelaamista. Jemina Pasanen pelasi vasta toisen liberopelinsä tällä kaudella ja paransi hienosti otteitaan perjantaista. Hän selvisi tänään viidenkymmenen vastaanoton urakastaan kunnialla.

Peliämme vaivaa edelleenkin keskeneräisyys. Vastoinkäymisten takia ei olla saatu riittävästi vakiintunutta kuusikkotreeniä. Toivottavasti saadaan kaikki pelikuntoisiksi pian. Mukavampi olisi voittaa otteluita.